Kurspaket i Mandarin för Svenska Företag i Kina

 

Vi vet att många svenska företagare och dess anställda som befinner sig i Kina aldrig riktigt haft tid eller möjlighet att lära sig mandarin. En del kanske tar sig fram hjälpligt, men har aldrig fått chansen att lära sig språket mer fördjupat. Många tänker nog att man kommer långt med engelska, och visst äger det en viss sanning. Men ingenting kan ge dig en djupare förståelse för det samhälle och den kultur du vistas i än om du faktiskt behärskar dess språk och på ett obehindrat sätt kan tala med alla utan att hela tiden behöva anlita tolk, eller riskera språkliga missförstånd. Och långt ifrån alla kineser talar engelska, detta gäller även många gånger personer i ledande befattningar. Om du dessutom på daglig basis interagerar med kineser samt gör affärer med dem, är det inte bara imponerande om du faktiskt behärskar kinesiska, det kan även bli en fördel rent konkurrensmässigt. Du är som bekant inte den enda västerlänning som vill göra affärer i Kina…

 

(a) Little Mandarin erbjuder därför skräddarsydd undervisning i kinesiska till svenska företag som redan är etablerade i Kina. Detta gör vi på det mest flexibla sätt så att det ska passa just dig och dina anställda. Av den orsaken har vi satt ihop ett färdigt kurspaket i mandarin men vi kan även skräddarsy våra kurspaket så att de passar just er. Våra auktoriserade kinesisklärare kan bege sig direkt ut till företaget eller fabriken och bedriva undervisningen där, om ni har en tillgänglig lokal som lämpar sig för undervisning. Studierna behöver heller inte bedrivas i helklass, utan du/ni kan även få privatlektioner. Om ni hellre vill studera i våra egna studielokaler är det förstås också möjligt. Vi finns på plats i de mest betydelsefulla städerna i Guangdongprovinsen, och där många av fabrikerna och de utländska företagen befinner sig: Dongguan, Shenzhen och förstås provinshuvudstaden Guangzhou. 

 

Även lektionstiderna präglas av flexibilitet. Vi kan arrangera lektioner såväl dagtid, kvällstid som under helger. Undervisningen behöver inte vara inriktad på ren kinesiska. Om du redan behärskar mandarin något kanske du vill fokusera på affärskinesiska istället. Där får du även lite kunskap om kinesisk affärskultur. Läs mer om affärskinesiska här!

 

Att göra affärer i Kina handlar mycket om att skapa och bibehålla personliga relationer. Första affärsmötet handlar kanske inte ens om affärer. Istället vill din kinesiska affärspartner lära känna dig och veta lite om ditt hemland, företag och civilstånd, samt om din familj, dina barn osv. Då är det bra att du kan presentera dig själv ordentligt på kinesiska, och mötet blir förstås mer personligt om inte sådan information måste gå genom en tolk. 

 

Ta chansen och lär dig mandarin när du är i Kina!

Vi finns där du behöver oss!

Kontakta oss gärna på swedishcompanies@littlemandarin.se för mer information!