Snabba Frågor & Svar

Sommarläger Dongguan 2018

 

Vem vänder sig detta sommarläger till?

Vårt läger vänder sig till alla ungdomar mellan 14-19 år som studerar kinesiska eller vill pröva på att göra det i en kinesisk miljö. Undervisningen under lägret kommer att bedrivas både på nybörjarnivå såväl som på en högre nivå, så både de som studerat en del kinesiska tidigare såväl som nybörjare är välkomna att delta.

 

Vem arrangerar detta sommarläger?

Vi som arrangerar detta sommarläger heter (a) Little Mandarin och är ett företag baserat både i Sverige och Hong Kong. I vår verksamhet ingår språkresor till Kina, affärskontaktsassistans, översättning samt språkresor för kinesiska studenter som exempelvis vill besöka Sverige.

 

Hur kan jag kontakta (a) Little Mandarin?

Vi kan antingen nås via epost: littlemandarin@mail.com eller via vår Facebooksida.

Det går även bra att ringa oss på tfn: 011-19 98 38.

 

Var kommer sommarlägret att hållas?

Lägret kommer att hållas i åttamiljonersstaden Dongguan i Guangdongprovinsen i södra Kina. Platsen för undervisningen är Polya Bilingual School, belägen i centrala Dongguan. 

 

Vad är speciellt med Dongguan och varför ska sommarlägret hållas just där?

Dongguan ligger i Pärlflodsdeltat, en utav Kinas ekonomiska motorer, och är en utav de nio städer i området som håller på att växa ihop till en framtida megastad med mer än 55 miljoner invånare. Pärflodsdeltat var ett utav de första områden som påverkades av Kinas ekonomiska reformer, vilket förutom en enorm ekonomisk tillväxt även innebar att regionen blev en magnet för migranter från övriga Kina. I Dongguans fall har detta lett till att staden numera rymmer en befolkning som till största delen har sitt ursprung utanför Guangdongprovinsen, där kantonesiska talas, och har istället företrädelsevis blivit en mandarintalande stad med människor som närmast utgör ett tvärsnitt av Kinas befolkning.

Dongguan är således en utav Kinas rikaste städer, belägen i en kantonesisktalande provins fast med en mandarintalande majoritetsbefolkning. Detta innebär att lägerdeltagarna kommer få chansen att på nära håll se en utav Kinas mest dynamiska regioner samtidigt som de befinner sig i en helt mandarintalande miljö.

 

Hur anmäler man sig till detta sommarläger?

En icke-bindande intresseanmälan kan fram till den 20 maj 2018 göras via e-post: littlemandarin@mail.com eller via vår Facebooksida

Om man sedan bestämmer sig för att delta på sommarlägret måste man INNAN den 23 maj 2018 betala in en anmälningsavgift på 925 SEK, vilket utgör 5 procent av den totala lägeravgiften. Denna anmälningsavgift är INTE återbetalningsbar, även om man senare bestämmer sig för att inte delta. Hela lägeravgiften (resterande 17 575 SEK) måste sedan vara inbetald INNAN den 30 maj 2018

Vi reserverar oss dock för den eventualiteten att vi inte får tillräckligt många sommarlägerdeltagare med den effekten att sommarlägret då blir inställt. De personer som ändå anmält sig genom en icke-bindande intresseanmälan kommer då i god tid innan anmälningsavgiften på 925 SEK ska betalas in bli informerade om detta så att ingen inbetalning görs. 

 

Vad kostar sommarlägret och vad ingår i priset?

Priset för sommarlägret är 18 500 SEK (observera att en prissänkning skett från 22 000 SEK) och i detta paket ingår tre veckors lärarledd undervisning i kinesiska på den prestigefyllda privata språkskolan Polya Bilingual School, bekvämt och säkert boende på skolans internat, tre måltider om dagen i skolrestaurangen, lärarledda lägeraktiviteter och utflykter i Dongguan men även till andra städer, samt all transport i Kina. Det som faller utanför detta prispaket är flygbiljetter till & från Kina samt visum till Kina.

 

Hur kommer sommarlägerdeltagarna att ta sig till Kina?

(a) Little Mandarin kommer arrangera så att samtliga lägerdeltagare hamnar på samma flyg till och från Kina så att upphämtning och avlämning på flygplatsen i Kina går så smidigt som möjligt.

 

Hur är det med visum? 

Det krävs visum till Kina. Ett kinesiskt turistvisum kan man ansöka om på den kinesiska ambassadens visumenhet

Vi på (a) Little Mandarin hjälper gärna dig med din visumansökan, så tveka inte att höra av dig med frågor till oss. 

 

 

 

Dongguan City